MONTAJ TAMPLARIE

✓   pozitionare in gol sau in precadre
✓   prindere cu suruburi, ancore, console
✓   etansare cu spuma, benzi precomprimate, folii hidroizolante

Tamplaria este produsa in fabrici moderne, complet automatizate, care reduc la minim posibilitatea de eroare, insa factorul uman ramane partea vitala a procesului de montaj. De aceea luam toate masurile necesare pentru a efectua un montaj profesionist.

  • montaj cu echipe proprii, cu experienta in montajul tamplariei pvc;
  • scule cu acumulatori pentru a monta chiar si in cele mai linistite si retrase zone;
  • gaurile pentru suruburile de montaj sunt date din fabrica, pe utilaje CNC, conform cataloagelor tehnice, fara a lasa la latitudinea montatorilor numarul de suruburi;
  • cale pentru sticla cu dimensiunea recomandata. Latimea calelor trebuie sa fie cel putin egala cu latimea sticlei. Pentru geam tripan, trebuiesc utilizate cale cu latime de minim 40-50mm pentru a sustine toate cele 3 foi de sticla, altfel exista posibilitatea decalarii a doua dintre foile de sticla fata de a treia. Utilizarea calelor pentru geam termopan (cu latime de 24-32mm), insa pe diagonala, nu este o solutie corecta.

Etape de montaj

ETAPA I:
POZITIONARE FATA DE ZID
ETAPA II: FIXARE ETAPA III: ETANSARE
Termica Hidroizolare
Spuma Banda Folie EPDM
In golul zidului suruburi
ancore
In exeriorul zidului cu precadre suruburi
ancore
fara precadre console

Exemple montate

Pozitionare pe precadre, in exteriorului zidului si fixare cu suruburi sau ancore

Pozitionare fara precadre, in exteriorul zidului si fixare cu console

Etansarea rostului

Dupa ce tamplaria a fost pozitionata si fixata, etansarea termica a rostului se face cu spuma sau benzi precomprimate iar etansarea la apa se face cu benzi hidroizolante si folii anti-vapori.

Etansare cu spuma

Spuma este cel mai comun produs pentru izolarea termica. Are avantajul ca umple in totalitate rostul si are un coeficient de transfer termic similar cu al tamplariei. Pentru o izolare acustica si termica superioara se poate utiliza o spuma elastica (flexifoam), de culoare albastra, cu expandare redusa (mai putin de 50%) care preia miscarile mecanice „de asezare” a cladirii evitandu-se in acest fel aparitia craparurilor.

Banda precomprimata

Banda precomprimata este un produs care castiga teren datorita celor 3 proprietati pe care le are: la exterior hidroizoleaza, la mijloc etanseaza termic iar la interior actioneaza ca o bariera de vapori. Foarte important: latimea benzii precomprimate utilizate trebuie sa fie egala cu adancimea profilului. Are marele dezavantaj ca golul trebuie sa fie perfect drept, altfel exista posibilitatea sa existe portiuni neacoperite.

Hidroizolare cu folii

Etansarea impotriva intemperiilor se face, pe exterior, cu folie hidroizolanta sau banda EPDM iar pe interior cu folie anti-condens.  Banda EPDM, se lipeste cu un adeziv special, poate fi tencuita si rezista la UV pe perioada nelimitata (folia hidroizolanta rezista UV doar 3-4 luni). Din acest motiv, costul ei este ceva mai ridicat. Benzile hidroizolante se aplica din exterior si din acest motiv este nevoie de un utilaj special sau schela.

Montaj cu utilaje speciale

Atunci cand tamplaria se monteaza la inaltime mare sau geamurile sunt foarte mari sunt necesare utilaje speciale.

Protejarea dupa montaj

Exemple POZITIVE unde clientii sau constructorul sunt atenti cu tamplaria montata si, in final, cu banii platiti.

Exemple NEGATIVE unde indiferent cat de bine a fost executat montajul, eforturile sunt irosite daca tamplaria nu este protejata cum trebuie sau neglijenta este la ea acasa.