BLUEVOLUTION 92

✓   profile de clasa A, 6 camere, 3 garnituri
✓   geam tripan cu grosime de 52/60mm
✓   feronerie complet anti-efractie

Profilul Salamander bluEvolution 92 reprezinta fructul experientei de peste 70 ani a furnizorului german, fiind in acest moment varful de lance in industria tamplariei pvc. Caracteristicile ferestrelor sunt intens dezbatute pe forumurile de specialitate, insa opinia generala este unanima: bluEvolution 92 este sistemul momentului. Desi reprezinta gama de top, pretul este foarte accesibil.

salamander bluEvolution 92
 • Ofertare

  • preturi competitive
  • oferta rapida
 • Masuratori

  • dimensiuni corecte
  • fara greseli
 • Productie

  • fabrica moderna
  • produse certificate
 • Livrare

  • fara intarzieri
  • produse intacte
 • Montaj

  • know-how specific
  • cu profesionisti
 • Garantie

  • contract si factura
  • colaborare viitoare

Caracteristici profile

Design

variante de bluEvolution 92 drept sau round cu design exclusivist cu cercevea cu rol de picurator, 6 camere, clasa A

Adancime sistem

adancime de constructie 92 mm pentru toc si cercevea

Garnituri de etansare

3 garnituri de etansare, de culoare gri pt. ferestre albe si negre pt. ferestre color

Ranforsare

otel cu grosime de 2mm; rectangular pentru toc si montant si tip G pentru cercevea

Grosime sticla

geam tripan cu grosime de 52mm sau 60mm si bagheta calda (WarmEdge)

Dimensiuni maxime

Alb: 4000x4000mm, maxim: 8mp
Color: 3500x3500mm, maxim: 6mp

Tipuri de deschidere

spre interior si spre exterior

Performante ferestre

Feronerie

inchidere perimetrala antiefractie cu toate punctele de inchidere de siguranta, microventilatie si anti-actionare

Transfer termic

pana la Uw = 0,72 W/(m²K) in functie de tipul de geam folosit

Izolare fonica

pana la 47 dB in funcție de tipul de geam folosit

Etanseitate la apa

Clasa 9A
(presiune pana la 600 Pa)

Etanseitate la aer

Clasa 4
(presiune pana la 600 Pa)

Rezistenta la vant

Clasa C3 (presiune pana la 1200 Pa si deflectie de s=1/300)

Protectie anti-efractie

RC1, cu posibilitate de upgrade RC2

Manere

Manerele Hoppe Secustik utilizate pentru bluEvolution 92 au inchidere graduala (cu click) permitand utilizatorului sa interactioneze cu fereastra, simtind fizic cum aceasta se inchide in timpul apasarii manerului. Sunt disponibile in culorile: alb, bronze, maro, argintiu si inox. Manerele de inox pot avea si forma dreptunghiulara iar manerele din celelalte culori au forma rotunda.

manere secustik pentru seria bluEvolution 92

Plase de insecte

Din cauza pretului nesemnificativ raportat la pretul tamplariei, deseori aspectul estetic al plaselor este neglijat, in sensul ca montandu-se pe exterior, plasele acopera aproape jumatate din profilul pvc. Astfel, plasele ar trebuie sa fie infoliate in culoarea tamplariei, in acest fel uniformizandu-se aspectul cu cel al tamplariei. Se pot monta plase insecte cu balamale, rulou sau plisse.

plase de insecte

Glafuri

Glafurile din PVC se utilizeaza la interior si cele din ALUMINIU la exterior, fiind montate pe un profil „sohlbank” care ajuta fixarea acestora. Practic, glaful intra 15mm sub toc.  Pentru Salamander bluEvolution 92 se utilizeaza 2 sohlbankuri (unul la interior si unul la exterior), izolate cu banda precomprimata pentru a evita pierderea de caldura la imbinarea cu tocul.

glafuri pvc pentru sistemul salamander bluEvolution 92

Sprosse

Sprossele interioare se monteaza in interiorul geamului si sunt diponibile in culorile standard: alb, auriu, stejar auriu, nuc, wenge, gri antracit si negru. Alte culori sunt diponibile doar la comanda speciala. Sprossele aplicate se lipesc pe geam si sunt disponibile in aceleasi culori ca tamplaria pvc Salamander.
 

sprosse interioare Salamander bE92 sprosse aplicate Salamander bE92
sprosse interioare sprosse aplicate

Rulouri exterioare

Rulourile exterioare pot fi aplicate vizibile si aplicate tencuibile. Practic, la rulourile tencuibile impresia este ca ele coboara din zid deoarece caseta nu se vede, fiind acoperita cu izolatie. Pentru a pastra performantele termice ale tamplariei pvc Salamander, este recomandat ca deasupra tamplariei sa fie montate extensii din pvc iar rulourile sa se monteze pe extensii.

rulouri exterioare aplicate rulouri exterioare tencuibile
rulouri aplicate rulouri tencuibile

Avantaje Salamander bluEvolution 92

Performanta energetica
Profilul Salamander bluEvolution 92 a fost proiectat de inginerii germani avand in target, pe un loc prioritar, izolarea termica.  Astfel, tocul are un coeficient de transfer termic Uf = 0.9 W/m2K care in combinatie cu geamul tripan cu Ug = 0.5 W/m2K poate atinge performata incredibila de Uw = 0.75 W/m2K, facand din acest sistem candidatul ideal pentru izolarea fereastrelor pentru casele pasive. Prin utilizarea armaturii de rigidizare cu rupere termica, coeficientul poate cobori pana la Uw = 0.65 W/m2K.

Performanta acustica
Evolutia aduce cu sine multa agitatie, trafic si disconfort acustic. Viata de zi cu zi devine un calvar pentru locuitorii din centrul orasului sau zonele aglomerate. Profilul bluEvolution 92 reprezinta o solutie de incredere in aceste situatii si, in combinatie cu o sticla Silence, poate atinge un coeficient de confort acustic de 47 db. Practic, cand ferestrele sunt deschise „abia se aude om cu persoana” iar cand ferestrele sunt inchise „nu se aude nici musca”. 🙂

Performanta anti-efractie
In standard, echipam termopanele Salamander bluEvolution 92 cu feronerie cu toate punctele de inchidere anti-efractie si blocatori tip ciuperca, ceea ce ne deosebeste deja de marea majoritate a producatorilor din Romania (care folosesc maxim 2 puncte anti-efractie sau niciunul). Pentru performante optime antiefractie, ferestrele pot fi echipate cu feronerie RC2 sau feronerie cu balamale ascunse MPower. De asemenea, pentru zonele cu umiditate ridicata (ex: tarmul marii) ferestrele se pot echipa cu feronerie Tricoat, cu protectie ridicata impotriva coroziunii.

Descriere bluEvolution 92

Sistemul se caracterizeaza printr-o simplitate deosebita, avand doar 20 de profile, ceea ce confera producatorilor de tamplarie pvc posibilitatea de a limita investiile in stocuri si oferind, in acelasi timp, posibilitati nelimitate de forme si culoare pentru utilizatorul final, casnic. Profilele principale (toc, cercevea, montant) impreuna cu accesoriile aferente (profile de cuplare, rigidizare, extensii, sohlbank etc…) oferta libertate de design si posibilitati constructive nelimitate: ferestre termopan bluEvolution 92 oscilobatante, batante, basculante, oscilo-culisante cu forme clasice sau neregulate: trapeze, triunghiuri sau arcade. Toate acestea in culorile clasice: gri antracit, nuc sau wenge care sunt intodeauna pe stoc sau in culorile non-standard care sunt aduse pe comanda speciala intr-un timp relativ scurt.

Designul cercevelei de fereastra cu picurator incorporat dirijeaza apa catre exterior si, in combinatie cu cele 3 garnituri de izolare, asigura o etansare perfecta impotriva intemperiilor vremii. Conform testelor efectuate in laborator, sistemul atinge minim clasa E900 pentru etansarea la apa si clasa 4 pentru permeabilitatea la aer.

Armaturile de rigidizare din otel zincat, cu grosime de 2mm atat pentru ferestre cat si pentru usi, au o forma special conceputa pentru a conferi stabilitate statica in timp, a impiedica deformarea profilelor si a ajuta la stabilitatea ferestrelor in timpul furtunilor, atingand clasa C3 pentru rezistenta la vant.

Latimea vizibila de doar 118mm pentru combinatia de profile toc + cercevea de fereastra ofera posibilitatea crearii unor ferestre termopan cu dimensiuni foarte mari, permitand luminii sa invadeze incaperea si sa maximizeze privelistea fara a fi obturata de montanti orizontali sau verticali. De asemenea, prin utilizarea unei feronerii speciale, exista posibilitatea de a produce 2 ferestre Salamander oscilobatante fara montant pe mijloc.

Baghetele cu design drept sau rotund, intregesc fereastra si ii confera un aer nobil, modern.

Pentru usi termopan bluEvolution 92 a fost conceput un profil de toc special, marit cu 20mm, pentru a permite finisajul interior in spatele balamalelor fara riscul de a le deteriora. Tendinta moderna de a avea o usa termopan cu un prag cat mai mic la partea inferioara a fost tratata cu o atentie deosebita. Astfel, a fost creat un prag mic, de doar 20mm, care se etanseaza cu un picurator pe care sunt montate 2 garnituri de izolare si 2 perii, plus 1 garnitura pe cerceveaua de usa.

Pentru a va forma o idee despre pretul termopanelor Salamander bluEvolution 92 am creat un calculator termopane salamander cu preturi online sau puteti contacta departamentul de vanzari pentru o oferta personalizata.

Indiferent cat de performanta ar fi tamplaria, un factor extrem de important al mentinerii  performatelor este executarea unui montaj termopane profesionist, cu echipe experimentate. Aspectul estetic, modern al casei, poate fi intregit prin utilizarea unor usi culisante cu ridicare sau usi osciloculisante.

In cazul in care, din diverse motive, sistemul bluEvolution 92 nu v-a convins, puteti alege tamplarie din aluminiu cu bariera termica Reynaers, Aluprof sau Cortizo cu caracteristici asemanatoare.

 
profile pvc Salamander
feronerie Maco
geam Saint Gobain