Rulouri exterioare

✓   aplicate pe tamplarie
✓   aplicate tencuibile
✓   electrice, cu telecomanda sau buton

Va rugam sa ne trimiteti orice document din care sa reiasa dimesiunile rulourilor exterioare (schite facute de mana, planuri de la arhitect, fatade etc.) si vom reveni cu oferta de pret.

  Atasati schitele tamplariei. Vezi exemple: exemplu-1, exemplu-2, exemplu-3.

  ***Nota: Daca acceptați oferta de preț pentru rulouri exterioare, un specialist se va deplasa la locația dvs. pentru a efectua măsurători precise ale golurilor. 

  PRETURI RULOURI EXTERIOARE

  Preturile sunt calculate pentru rulouri exterioare electrice si includ: telecomanda, masuratori si montaj inclus in Bucuresti si Ilfov, TVA 19%.

  SKU: Nu se aplică Categorie:

  Pentru a afla pretul tamplariei puteti utiliza calculator termopane salamander sau calculator geamuri termopan. De asemenea ghidul despre cele mai bune termopane va va fi foarte util.

  Rulourile exterioare sunt sisteme de umbrire care, in perioada de vara, pot duce la economii de pana la 20% la energia electrica, deoarece se reduce la minim folosirea aparatelor de aer conditionat sau a ventilatoarelor.

  Calculatorul de pret rulouri exterioare foloseste cele mai uzuale tipuri de rulouri, adica aplicate si tencuibile, pentru dimensiuni standard.

  Similar cu celelalte calculatoare disponibile si acest calculator rulouri exterioare poate fi utilizat doar pentru a avea o idee generala asupra pretului.
  Pentru o ofera personalizata, va rugam sa discutati cu un reprezentant de vanzari.

  Pretul rulourilor exterioare include:

  • rulouri exterioare aplicate sau tencuibile (care sunt tot rulouri aplicate);
   In functie de dimesiunile alese, caseta ruloului are dimensiune de 137mm, 150mm si 165mm iar lamelele au dimensiune de 39mm.
   Toate rulourile au fost calculate avand un singur covor de lamele, deoarece dimensiunile permit acest lucru.
  • culori standard
   Ghidajele, lamelele si lamela finala sunt vopsite electrostatic in: alb (RAL9010), maro (RAL8019), gri antracit (RAL7016).
   Desigur, pe comanda speciala, similar cu tamplaria din aluminiu care se vopseste tot electrostatic, se poate  vopsi in toate culorile din gama RAL.
  • actionare electrica, cu telecomanda
   Motorul utilizat este Somfy RS100 io 10/17. Pentru fiecare rulou este calculata cate o telecomanda individuala.
   Rulourile cu intrerupator sunt cu aprox. 100 € mai ieftine decat cele cu telecomanda.
  • plasa de insecte tip rulou (optionala)
   Plasa este inclusa in caseta ruloului (adica nu este separata), este dintr-o singura bucata si este vopsita in aceeasi culoare ca ruloul exterior.

  Din experienta avuta cu clientii, va recomandam sa utilizati rulouri electrice actionate cu telecomanda deoarece:

  • imbunatatesc aspectul estetic
   Lipsa snurului sau manivelei manuale de actionare, imbunatateste aspectul camerei si creeaza o atmosfera moderna.
  • se poate utiliza aceeasi telecomanda pentru mai multe rulouri
   Exemplu: se poate folosi o telecomanda pentru rulourile electrice de la parterul casei si o alta telecomanda pentru rulourile electrice de la etaj.
  • se poate folosi o aplicatie mobila (pe telefon) prin care sa se actioneze rulourile exterioare
   Pentru a putea utiliza aplicatia pe telefon, se monteaza, pe perete, un intrerupator cu touch, foarte elegant, care contine modulul care primeste comanda aplicatiei. Astfel, ruloul exterior va putea fi inchis si deschis.
   Prin montarea unui releu suplimentar, se poate merge chiar mai departe si se poate seta din aplicatie ca fiecare rulou electric exterior sa aiba covorul de lamele coborat pana la un anumit nivel. Spre exemplu: 25%, 68%, 81% etc … in functie de nivelul de lumina care doriti sa patrunda in camera.
  • integrare cu sistemele smart home
   Exista posibilitatea ca rulourile exterioare sa fie integrate in sisteme de casa inteligente, ceea ce va permite sa controlati rulourile electrice alaturi de alte dispozitive smart.
  • nu necesita modificarea instalatiei electrice
   Electricianul poate utiliza acelasi tip de fir electric pe care il foloseste si pentru instalatia casei.

  Ca alternativa la rulourile electrice actionate cu telecomanda se pot folosi rulouri electrice actionate cu intrerupator (sau buton).
  Insa, au inconveninetul ca langa fiecare rulou trebuie pus un intrerupator. Practic, in camera vor fi doua intrerupatoare, unul pentru rulou si unul pentru lumina electrica.

  De asemenea, se pot folosi si actionari manuale cu snur, panglica sau manivela in noi nu le recomandam din urmatoarele motive:

  • sunt complet inestetice;
  • sunt disponibile in culori limitate. Spre exemplu, daca rulourile sunt gri antracit tabachera in care se infasoara panglica va fi maro inchis;
  • trebuie efectuata o gaura in tamplarie pentru trecerea snurului in exterior. Practic, se creaza un transfer termic cu exteriorul.

  Din experienta practica, preferam rulourile exterioare aplicate si aplicate tencuibile, pentru ca au multe avantaje pe care le vom prezenta in continuare.

  Rulouri aplicate

  Rulourile aplicate sunt cele mai folosite tipuri de rulouri datorita echilibrului excelent dintre pret si avantajele oferite.

  Avantaje:

  • se monteaza independent de tamplarie
  • se pot utiliza atat pentru constructiile noi cat si pentru renovari
  • nu interfereaza cu coeficientul de transfer termic al tamplariei
   Aplicandu-se pe exteriorul tamplariei, pastreaza intact coeficientul de transfer termic al ferestrelor termopan.

  Dezavantaje:

  • din interiorul casei, se vede prin sticla spatele casetei deoarece inaltimea casetei este mai mare decat combinatia toc fereastra + deschidere.
   Cu cat fereastra este mai mare cu atat portiunea vizibila din casa este mai mai mare. Vedeti in imaginile de mai jos exemplificarea acestui inconvenient.

  Pentru constructiile noi sau pentru renovari complete unde se schimba si tamplaria, acest inconvenient poate fi eliminat prin montarea unor profile de extensie deasupra tamplariei si montarea ruloului aplicat pe aceste aceste profile. In partea de interior a casei, extensiile pot fi acoperite cu finisaj (ex: gips carton). Iata cum:

  In prima poza se vad foarte clar, la partea de sus, extensiile pe care s-a montat ruloul exterior. In a doua poza, se vede cum constructorul a facut o greseala pentru ca nu a coborat cu finisajul astfel incat sa acopere extensiile. In mod normal, din casa extensiile nu trebuie sa fie vizibile.

  Exemple de rulouri aplicate montate de echipa noastra:

  Iata cum functioneaza rulourile aplicate:

  Rulouri exterioare tencuibile

  Rulourile tencuibile sunt tot rulouri aplicate, deci au toate avantajele acestora. In plus, d.p.d.v estetic arata extraordinar.

  Caseta este acoperita de izolatia casei si, dupa ce fatada este finisata, atunci cand rulourile tencuibile sunt actionate, covorul de lamele pare ca iese din fatada casei.

  Iata cum arata caseta:

  Pe partea frontala, caseta ruloului nu este vopsita. Aceasta parte va fi acoperita de izolatia casei cu polistiren sau vata minerala.

  Rulourile tencuibile se monteaza doar pe extensii, altfel fatada casei va cobori sub nivelul ferestrei.

  Dezavantajul este ca se pot utiliza doar pentru constructii noi sau pentru renovari complete, la care fatada casei va fi refacuta, pentru a putea acoperi caseta ruloului tencuibil.

  Iata cum functioneaza rulourile aplicate tencuibile:

  Rulouri suprapuse

  Dupa cum ati observat, nu am inclus in acest calculator rulouri exterioare si rulourile suprapuse (cele care se monteaza deasupra tamplariei).

  In opinia noastra, ruloul suprapus are mai multe dezavantaje:

  • distruge transfer termic al ferestrelor.
   Caseta rulourilor suprapuse este izolata doar cu polistiren de 30mm sau 50mm. Practic aceasta este toata izolatia termica dintre interior si exterior atunci cand se folosesc rulouri suprapuse.
  • nu poate fi montat ulterior montarii tamplariei.

  Din aceste motive, RIVO CONSTRUCT a decis ca va comercializa doar rulouri exterioare aplicate si tencuibile cu actionare electrica sau cu intrerupator.

  Recenzii

  Nu există recenzii până acum.

  Fii primul care adaugi o recenzie la „Rulouri exterioare”

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Informații suplimentare

  Tip rulou

  aplicat, tencuibil

  Culoare

  standard

  Actionare

  electric, cu telecomanda

  Plasa insecte

  fara plasa, plasa rulou

  Latime (mm)

  800, 900, 1000, 1400, 1500, 1600

  Inaltime (mm)

  1100, 1200, 1300, 1400