Trucuri prin care dai dormitorului un aer călduros iarna (50+ fotografii)
Nu este nici un secret că iarna temperaturile pot să fie mai scăzute chiar și în casă (sau sunt variații de temperatură). Iar pe de altă parte numai privind la ploia, ninsoarea ori viscolul de afară, poți să simți că îți e frig până și în dormitor.
Anumite tipuri de design interior sau palete de culori alese pentru amenajare pot să contribuie și ele la o atmosferă rece în camere (piesele de mobilier din metal, nuanțele de albastru, verde, turcoaz de exemplu). Dar nu putem totuși schimba varul sau mobila în funcție de anotimp, astfel de combinații putând fi excelente vara. Ce este dar de făcut pentru a face camera în care dormi să pară călduroasă și confortabilă în iarna asta.
Iată câteva trucuri utile de amenajare dormitor
- Adaugă blănițe – nu contează dacă sunt naturale sau sintetice, dacă au formatul animalului de la care provin sau intră în componența unui element din cameră. Le poți pune pe pat, pe un fotoliu, ca și covoraș pe laturile patului unde te dai jos, sau în fața unei sobe ori șemineu din cameră. Mai poți adăuga pernuțe mițoase sau acoperi în anotimpul rece niște scaune, bănci sau fotolii cu huse sau materiale care imită blana ori cu aspect pufos. Vei simți instantaneu atmosfera mai caldă și mai relaxată.
- Decorează cu multe lumânări sau lumini – lumânările aduc și ele o atmosferă caldă în camere. Puteți alege parfumate, în aromele preferate sau unele care amintesc de iarnă și de sărbători: scorțișoară, brad, vanilie etc. Pentru cei care doresc să mențină un anume stil de amenajare interioară, puteți găsi lumânări cu mai multe forme, culori și chiar suporturi de lumânare diverse ca design, imposibil să nu aveți de unde cumpăra ceva care să fie potrivit stilului dorit. Dacă nu sunteți un fan al lumânărilor în dormitor, puteți pune mai multe veiozi mici cu lumină caldă, instalații de brad etc. Da, pot să vă ducă și cu gândul la vacanță și la Crăciun.
- Folosește articole împletite – împletiturile sunt la modă și în acest an, mai ales cele mari, cu fir gigant: coverturi de pat, de învelit, pernuțe decorative, covorașe. Sunt frumoase și practice. Ne trimit cu gândul la cabanele de munte sau la căsuța bunicilor.
- Adăugați câteva decorațiuni de efect – pot fi decorațiuni clasice de Crăciun dar nu numai. Știu că mulți decorează casa pentru Crăciun doar în Decembrie, dar pot fi chestii pe care să le folosiți toată perioada rece: pernuțe decorative cu motive de iarnă, tablouri deosebite, ghirlande de brad, conuri și alte plante uscate amestecate cu bețișoare de scorțișoară sau lumânări parfumate, orice vă place și vă duce cu gândul la sărbători și vacanță. Vă mai trebuie niște șosete groase și o cană din ceaiul sau vinul fiert preferat și afară poate să viscolească săptămâni întregi, garantat nu veți simți răceală.
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!