Și-a transformat podul în spațiu de depozitare
Petru C. din Sibiu și-a cumpărat o casă veche în oraș și a renovat-o modern. Avea 4 camere dar mici, așa că a dărâmat un perete ca să facă din două camere una, cu destinația de cameră de zi. Cât s-a străduit și a căutat soluții cu designerul și constructorii care i-au renovat, nu a reușit să rezolve problema spațiului de depozitare, camerele fiind foarte mici, abia încăpea câte un dulap cu 2 usi exterioare pe lângă pat, în dormitoare. Nici în bucătărie nu avea loc mult așa că a renunțat la masa din bucătărie și a alocat un spațiu din camera de zi pentru masă și scaune. Doar așa a putut face o cămară îngustă într-un colț.
Cum nu rezolvase problema zecilor de perechi de pantofi și haine ale soției și instrumentelor fiului, precum și depozitarea multor altor lucruri care se strâng pe lângă casă, a explorat noi idei. Construcția unei camere externe s-a exclus din start din cauza spațiului strâmt din curte și a costurilor enorme implicate de aceasta. Așa că s-a îndreptat spre pod.
La prima vedere, înălțimea mică a podului a comunicat tuturor că nu se poate face mare lucru acolo. Acoperișul nu-l poți înălța decât dacă îl schimbi în întregime. Abia încăpeai în picioare în partea de mijloc. Dar Petru este o persoană creativă și practică și s-a gândit dintr-o dată că nu-i trebuie dulapuri cât el de înalte ca să pună lucruri. A făcut o schiță, a măsurat și a hotărât să folosească doar partea din mijloc. Constructorul i-a spus că s-ar putea să meargă.
Au compartimentat mai întâi spațiul creînd o încăpere lungă, au pus plăci de OSB peste dușumeaua de scândură și apoi au izolat totul. Au lăsat tavanului forma lui ascuțită. Au tras curent și au optat pentru spoturi. Într-unul din capete au montat o fereastra pentru lumină și ventilație mai bune. Au montat și două calorifere pentru a se păstra temperatura constantă în toată casa.
Rafturile le-au construit încorporate, exact pe forma și mărimea pereților. Au adăugat sertare, coșuri, bare și alte accesorii de la Ikea. Soția a vrut și un dulap cu blat ca o măsuță pe care să îl folosească în proiectele ei de creme naturale. Vă vine să credeți sau nu, dar în partea dinspre fereastră au încăput și un fotoliu cu o măsuță, creînd un colț liniștit pentru citit.
Pentru a fi la fel ca restul casei, au pus același tip de dușumea, mai exact parchet și s-au respectat cuorile alb-negru-gri ale celorlalte camere.
Exista temerea că scara proiectată să se ridice din hol spre mansarda- depozit va arăta inestetic și va afecta aerul modern al casei. Dar Petru și designerul au găsit și pentru asta o soluție. După cum vedeți totul este perfect iar familia lui Petru se bucură acum de o mulțime de spațiu de depozitare.
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!