Secrete ale amenajărilor interioare în alb-negru
Când există o paletă foarte largă de culori și nuanțe, multe persoane consideră nepotrivit să își decoreze casa numai în alb-negru. De fapt mulți designeri consideră această combinație monocromă: negru și nuanțe de gri. Totuși sunt și curajoși care văd în combinația aceasta contrastantă eleganță, modernitate și un spirit de echilibru, de maturitate.
Semnificația culorilor alb-negru
Negrul
De multe ori perceput ca absența culorii, negrul are semnificații variate, cum ar fi puterea, frica, misterul, eleganța, moartea, răul și agresivitatea, rebeliunea și altele.
Poate însemna ceva diferit, în funcție de zona lumii din care provine cineva:
– În Orientul Mijlociu, exprimă atât renaștere, cât și doliu;
– În Africa, simbolizează vârsta, maturitatea și masculinitatea;
– În China, este corelat cu apa, iarna, frigul și direcția spre nord, exprimată de obicei printr-o broască țestoasă neagră;
– În Japonia, este asociat cu misterul, noaptea, ceea ce este nedescoperit, supranatural, invizibil și moarte.
Albul
Conectat în mod obișnuit cu supraexpunerea la lumină, albul are, de asemenea, mai multe semnificații, cum ar fi puritate, simplitate, ceva curat, inocent. Semnificația sa depinde și de cultură:
– În culturile occidentale, albul înseamnă puritate, eleganță, pace și curățenie și este adesea folosit la nunți;
– Cu toate acestea, în India, China, Coreea și alte țări asiatice reprezintă moartea, durerea și ghinionul și se poartă în mod tradițional la înmormântări;
– În Peru, culoarea are o legătură cu îngerii, sănătatea bună și timpul.
Alb-negru în designul locuințelor
Culoarea neagră folosită în design este una profundă și poate concentra o multitudine de emoții și mesaje puternice. Este expresivă, puternică și în același timp simplă. Este un ambasador al luxului și este deseori combinat cu auriu, argintiu sau alb.
Poate crea contraste cu multe culori și pe unele dintre ele le poate pune mai mult în evidență. Este cunoscut faptul că griul și negrul sunt nelipsite din paleta de culori a locuințelor amenajate modern. Recent multe dintre tendințele minimaliste folosesc alb-negru ca și culori principale. Poate veți fi mirați să aflați că alb-negru se poate folosi cu succes și în alte stiluri de amenajare interioară și ajută chiar la conturarea tendinței alese.
De fapt, combinația alb-negru este incredibil de versatilă, ușor de utilizat și eficient la orice tip de spațiu, inclusiv la bucatarii rustice!
Exemple de bucătării și spații de luat masa alb-negru
Dormitoare alb-negru care vor impresiona cu siguranță
Camere de zi alb-negru moderne și elegante
Băi alb-negru
Pe lângă plăcile și obiectele ceramice, se poate folosi marmura, granitul și obiectele din metal și tamplarie Salamander bluEvolution 92.
Se pot folosi nuanțe tari sau combinate cu griuri de diverse intensități.
Dacă ți se pare prea rece, poți să adaugi ceva care să încălzească puțin atmosfera. Acestea nu afectează cu nimic stilul alb-negru care este dominant.
Exemple de adaosuri:
- o piesă de mobilier sau o dușumea de culoarea lemnului
- un element surpriză de decor de altă culoare
- câteva plante decorative verzi
- un corp de iluminat cu becuri colorate
- un perete accent de altă culoare
- un buchet/ ghiveci de flori intens colorate
Același efect îl pot avea și alte accesorii, chiar dacă sunt alb-negru – un covor moale, o cuvertură mițoasă, o blăniță etc.
Negrul trebuie totuși folosit cu precauție deoarece poate afecta echilibrul unui design, poate copleși elementele din jur și chiar face o cameră să pară mai mică și mai aglomerată.
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!