Proiecte moderne de case cu etaj
Dacă vrei să îți construiești o casă și te gândețti ce să alegi: casă doar cu parter sau cu un etaj, trebuie să iei în considerare anumite plusuri și minusuri ale unei construcții cu etaj. Și acestea pot fi:
Avantajele caselor cu un etaj
- Costă mai puțin pe metru pătrat de construit- acest lucru se datorează faptului că cele mai scumpe elemente ale construcției de locuințe: excavare / fundație și căpriori / instalarea acoperișului – sunt construite pe o amprentă mai mică. În plus, veți avea mai puțină suprafață de acoperiș de întreținut.
- Mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil- veți economisi combustibil deoarece, mai puțini pereteți exteriori și acoperiș sunt expuse intemperiilor.
- Distanțe mai mici pentru instalații: veți economisi bani (și potențiale dureri de cap), deoarece instalațiile sanitare și cablurile au o distanță mai mică de parcurs.
- Vedere mai bună- peisajul se admiră mai bine de la etaj.
- Spațiu mai mare în curte- deoarece ocupați mai puțin spațiu de teren pentru casă, veți avea mai mult loc în aer liber pentru grădină sau alte activități.
- Design mai versatil- pot fi adăugate balcoane și terase și sunt mai multe opțiuni de planuri de construcție pe care le puteți alege.
- Mai multă intimitate: dormitoarele de la etaj sunt mai private, mai ales dacă construiți într-un cartier. Dacă aveți copii, atunci puteți proiecta dormitorul dumneavoastră sus și pe al lor jos, va fi mult mai liniște, mai ales pentru perioada când vor fi adolescenți și vor asculta muzică, invita prieteni etc.
Dezavantaje ale caselor cu etaj
- Amprenta scării- o scară poate consuma 100 de metri pătrați din spațiu de locuit și poate crește costul de cosntrucție.
- Lipsa varietății în înălțimea tavanului- înălțimile tavanului sunt de obicei mai mici decât în casele doar cu parter și nu poți să proiectezi înălțimi variate în diferite camere.
- Accidente pe scări- scările prezintă un pericol potențial pentru copii mici, vârstnici sau pentru oricine are probleme de mobilitate. Și dacă vreți să instalați vreodată un lift pentru scări, trebuie să vă așteptați să coste foarte mult.
- Trebuie să ții cont de anumite particularități de construcție- o casă cu etaj are nevoie de o fundație mai adâncă și de un schelet mai solid decât una doar cu parter.
Planuri de case cu un etaj
Casă modernă în stil german
Casa are 3 dormitoare, toate proiectate la etaj, iar parterul este zonă de zi pentru gătit, sufragerie și spațiu de luat masa. Tot la parter mai este o baie cu toaletă și chiuvetă și o cameră de depozitare care poate fi folosită și ca spațiu de pus mașina de spălat. Scara este dispusă central.
Unicitatea ei este dată de formatul modern al ferestrelor cu geamuri termopan, în special cele de colț, care sunt de mărimea întregului perete pe o latură, iar în partea opusă a casei au format alungit, oferind echilibru și armonie designului. Culorile alb, gri și lemn natur de la exterior sunt continuate și la interior, o adevărată sinfonie de modernitate și ordine tipic germană.
Casă cu terasă și structură de parcare pentru 2 mașini
Casa cu acoperiș doar într-o apă are partea de la etaj mai mare, lăsând loc la primul nivel pentru parcarea autovehicolelor familiei. Jos se află sufrageria, un loc de luat masa și o bucătărie ultra-modernă, iar la etaj sunt două dormitoare și un mic spațiu de zi. Dormitorul master este foarte spațios, prevăzut cu un dressing mare și baie proprie. Celălalt are baie separată. Terasa este și ea de efect, se poate ieși și de pe holul de sus dar și din dormitor. Ca și în casa de mai sus domină nuanțele naturale și este mobilată minimalist dar modern.
Casă familială cu etaj și acoperiș plat
Acest design este potrivit unei familii cu copii sau mai mulți membri, pentru că este prevăzută cu 3 dormitoare. În partea stângă a intrării se află un garaj încăpător. La parter se află bucătăria, zonele de zi, o baie completă și mai multe încăperi pentru utilități (centrală, cămară, spațiu pentru spălat rufe). Dormitoarele și o baie mare cu intrare de pe hol sunt la etaj. Are și 2 terase foarte utile- una la etaj și una acoperită în spatele casei. Ferstrele și ușile transparente fac spațiul să fie foarte luminos și primitor.
Casă economică cu etaj
Casa are tot 3 dormitoare și spațiu de zi la parter, dar dimensiunile ei sunt mai reduse și poate fi construită și din lemn sau alte materiale ușoare. La exterior se poate acoperi cu lambriu sau cu plăci decorative (imitație de cărămidă, piatră) ori se poate vărui. Este ideală pentru zone de munte, pentru mediul rural ca și casă familială sau pensiune turistică.
Casă pentru o familie mică
Este planul unei case practice pentru spațiile unde nu ai loc prea mult la sol. E potrivită unei familii de tineri căsătoriți, de pensionari sau pentru o persoană singură. Jos nu are decât garaj dublu o baie și un mic spațiu de lucru, familia pentru care a fost proiectat confecționează obiecte de artă. Ca variante, la parter poate fi spațiu comercial, birou, atelier, orice vreți să funcționeze separat, pentru că sus spațiul de locuit este complet, stil apartament cu 1 dormitor, bucătărie open-space sufragerie și baie completă. Ferestrele mari și balconul spațios adaugă casei un aer modern și impresie de spațiu.
Casă cu etaj tip duplex
Familiile care locuiesc împreună de tip părinți-copil sau părinți-bunici, alte rude, se pot gândi la o casă tip duplex, așezată în oglindă. Parterul are 2 garaje și spații de zi, iar sus deasupra garajelor sunt dormitoare cu baie proprie și dressing. Ca variantă, acestei case îi poate fi adăugat subsol pentru depozitare sau spații de locuit în plus. Este un model ideal și pentru proprietarii care se gândesc să închirieze un spațiu separat de locuința lor. Designul este modern iar împărțirea unui perete aduce economii financiare la construcție, dar și mai apoi cheltuielile la încălzire sunt mai mici, zone de pereți expusă la exterior fiind mai mică.
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!