Cum să-ți planifici bugetul unei renovări
Renovarea unei case poate fi o experiență minunată, dar poate fi, de asemenea, un proces costisitor. Atunci când planificați o renovare, este important să luați în considerare toate cheltuielile posibile și să vă asigurați că aveți suficienți bani pentru a finaliza proiectul. Vorbim în acest articol despre o evaluare inițială, grosieră a cheltuielilor, pentru că o evaluare poate să vă facă și arhitectul sau constructorul angajat să facă lucrarea.
Costuri cu materialele pentru renovare
Primul lucru pe care trebuie să-l luați în considerare este costul materialelor. Acestea pot include elemente precum gresie, parchet, tapet, vopsea, ferestre și uși. De asemenea, ar trebui să luați în considerare costul eventualelor instalații și accesorii care trebuiesc înlocuite sau reparate, precum iluminatul și obiectele sanitare.
Alegerea unor materiale de bună calitate vă poate scuti de viitoare investiții în reparații și igienizare a casei. Puneți întotdeauna în balanță prețul cu calitatea acestora. De asemenea, luați în considerare anumite caracteristici ale lor importante ca de exemplu: clasa energetică, mod de întreținere și curățare etc. Acestea pot duce la creșterea sau la scăderea facturilor următoare.
Costuri cu mâna de lucru
Un alt cost important este cel al muncitorilor. Dacă nu sunteți în măsură să faceți singur renovarea, va trebui să angajați muncitori calificați pentru a face lucrările pentru dvs. Acest lucru poate include oameni precum un arhitect, unul sau mai mulți constructori, un electrician, un instalator etc.
Există și companii care vând anumite materiale sau echipamente și asigură montarea lor (de exemplu pentru acoperișuri, sisteme de căldură etc).
Este important să vă faceți o listă detaliată a tuturor costurilor posibile și să vă asigurați că aveți suficienți bani pentru a acoperi toate aceste cheltuieli.
Costuri de organizare
De asemenea, ar trebui să luați în considerare alte costuri legate de proiectul în sine care poate nu țin de lucrare la fața loclui ci ajută întregl proces al renovării : de exempl obținerea unor autorizații necesare, costurile de transport și cele de eliminare a deșeurilor provenitte din construcție.
Cheltuieli neprevăzute
De asemenea, ar trebui să luați în considerare și posibilitatea unor costuri suplimentare sau neprevăzute care ar putea apărea în timpul procesului de renovare.
Este, de asemenea, important să vă asigurați că aveți un buget suplimentar pentru eventualele impreviziuni sau costuri suplimentare care pot apărea în timpul procesului de renovare. Nu se poate totul prevedea exact. Uneori trebuie să schimbați echipele de profesioniști, alteori când se începe renovarea ies la suprafață și alte probleme și defecțiuni decât cele observate inițial (de exemplu se dărâmă un perete și se observă că există cabluri la instalația electrică ce nu mai sunt corespunzătoaree și pot stârni un incendiu, iar constructorul poate sugera schimbarea lor).
În concluzie, renovarea nu este uun lucru ușor dar se poate desfășura cu succes dacă luați în considerare toate cheltuielile posibile, inclusiv costurile materialelor, muncitorilor și proiectului.
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!