10 modele ideale de aranjament al mobilierului sufrageriei
Camerele noastre de zi au o mulțime de funcționalități: ne uităm la televizor acolo, petrecem timp cu familia sau prietenii, loc de a te relaxa și a savura o cafea, sau chiar spațiu unde lucrezi ori unde își fac cei mici temele, sau se joacă, dacă nu ai alte spații pentru asta. Din cauza asta poate fi dificil să decizi cum să aranjezi cel mai bine această zonă, ca să fie și practică și utilă.
Iată 10 idei de amenajare a sufrageriei:
Am ales ca model o încăpere de mărime medie care are câteva probleme și anume doi pereți sunt total ocupați cu ferestre, in Bucuresti, unul are plasat în mijloc un șemineu/ sobă sau calorifer și al 4lea are și el o ușă. Așa stând lucrurile, se va diminua tendința proprietarilor de a așeza mobilierul pe lângă pereți. Chiar dacă nu ai toți pereții ocupați, sfatul designerilor este să nu plasezi mobila direct lângă perete, să nu o aliniezi acolo, pentru că nu va arăta frumos și uneori nici nu e practic. Iată câteva idei utile:
1. Formal și echilibrat
Acesta este probabil aspectul la care ne gândim mulți dintre noi atunci când considerăm o cameră de zi „formală”: două canapele mici așezate față în față cu o măsuță de cafea între ele. Câteva rafturi încorporate pe ambele părți ale șemineului oferă spațiu de stocare, iar un televizor e prins pe perete deasupra șemineului la care se poate privi cu ușurință de pe fiecare canapea. Este spațiu ideal să primești musafiri sau să ai un timp de familie de calitate purtând discuții sau jucând un joc de masă.

2. Cazual și echilibrat
Similar cu cel de mai sus, doar puțin mai relaxat. Două fotolii de data asta în fața canapelei oferă opțiuni de așezare diferită, iar televizorul se mută într-o parte a șemineului, pentru a privi la el de pe canapea. De asemenea, se poate adăuga într-un colț un mic birou, pentru cineva care lucrează acasă sau își face temele acolo.

3. Versatil
Așezarea canapelei pe lungimea camerei permite orientarea ei direct spre televizor. Două fotolii plasate în colțuri opuse pot fi mutate acolo unde este necesar, iar o măsuță de cafea poate de asemenea să fie mutată. Poți alege modele de fotolii și măsuță cu roți. Mai poți adăuga o noptieră lateral. Aceasta este cu siguranță o cameră de zi pentru seri de film cu familia ori prietenii.

4. Minimalist și confortabil
Când confortul și stilul sunt primordiale, reduceți mobilierul, dar selectați-l cu atenție. O canapea tip colțar și un fotoliu cu scaun tip otoman pentru picioare oferă singurele locuri de așezat, dar ambele opțiuni sunt foarte confortabile.

5. Amenajare tip petrecere retro
Pe partea opusă a canapelei se plasează un divan șic în stilul anilor ’70. Se adaugă un bar în colț și o măsuță de cafea supradimensionată, perfectă pentru toate gustările de la petrecere.

6. Muncă și recreere
Avantajul unui colțar este că poate diviza o cameră fără a o împărți cu adevărat, ca în acest caz. Un aranjament de acest tip face acest spațiu și sufragerie și birou cu două locuri. Covorul, așezat doar sub „zona de recreere”, subliniază și mai mult acest lucru. Televizorul este în partea cu canapeaua. Dacă lucrezi acasă sau copiii obișnuiesc să facă teme în sufragerie, acest aranjament este perfect.

7. Modern Country Cazual
Când mă gândesc la designul în stil country, îmi vin în minte o mulțime de zone de conversație confortabile. O masă mică, între două fotolii moi, este un spațiu minunat pentru o cafea la taifas cu o prietenă, ori pentru un joc de cărți. Cele două canapele mici așezate față în față sunt și ele ideale pentru timp cu familia sau zone de conversații cu mai multe persoane. Televizorul este plasat central încorporat într-un dulap de perete, dar este probabil mai puțin important în acest spațiu.

8. Spațiu ideal pentru familii cu copii
În acest spațiu, canapeaua în formă de L și două scaune suplimentare tip otoman sunt așezate de o parte a camerei, iar cealaltă jumătate este lăsată liberă ca zonă de joacă pentru copii, cu dulapuri pentru jucării și o măsuță pentru diverse activități ale celor mici. În stânga se poate pune un raft tip bibliotecă sau cu altă funcționalitate.

9. Sufragerie cu loc de luat masa separat
Mulți dintre noi nu avem camere separate de luat masa, deci iată o opțiune, dacă aceasta este situația ta. Așezând canapeaua în centrul camerei, cu spatele la zona de luat masa, creați două spații separate, iar covorul ajută și el la aceasta. În zona de luat masa, se pot adăuga dulapuri de pus vesela sau rafturi pentru cărți de fiecare parte. Masa rotundă ocupă mai puțin spațiu decât una de alt format.

10. Cameră de zi cu zonă de luat masa integrată
Acest design este similar cu cel de mai sus, dar mai cazual și mai spațios. Are o canapea pe una dintre laturi, o masă cu scaune pe cealaltă latură și un televizor central la care se poate privi din ambele spații. Covorul e pus numai sub zona de zi, dar ar funcționa la fel de bine și unul mare în mijloc, dacă nu vă faceți griji de murdărire cu mâncare.

Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!